Cocktail van gerookte paling met honingvinaigrette en dille

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Cocktail van gerookte paling met honingvinaigrette en dille.(8-9pers)

Amuse 10-9-2013

 


Ingrediënten:

500 gr gerookte paling

16 abrikozen uit blik (Grand Gerard)

 

8 eetlepels olijfolie

4 eetlepels citroensap

1 theelepel mosterd

6 eetlepels honing

1 eetlepel verse dille

 

200 gr rucolasla

8-9 prikkers (japanse knooppr.)

 

8-9 wijnglazen(witte wijn Glazen)

 Bereiding:

 

Snij 450 gr paling in stukjes van ± 4 x 1 cm en 14 abrikozen in stukjes en doe dit in een schaal.

 

Maak daarna een vinaigrette van:

Olijfolie

Citroensap

Mosterd

Honing

En verse dille.

 

Vermeng wat vinaigrette met de paling en de abrikoos en laat intrekken.

 

Vul de glazen met 25 gr rucolasla.

Vul daarna het glas op met het paling-abrikoos mengsel.

Garneer het geheel af met een Japanse knoopprikker met daaraan een stukje paling en a