Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Amuse april 2023 (10 personen)

Deviled eggs (gevulde eieren met een twist)

 

 

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 2,5 dl Bietensap (fles)
  • 6 el creme fraiche
  • 3 el mayonaise
  • 10 kleine groene asperges
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 3 eetlepels versgemalen peper
  • 2 citroenen
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje cress (garnering)
  • Scheut olijfolie
  • Versgemalen peper

 

 

 



Bereiding:

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
  • Snijd in de lengte doormidden en haal er voorzichtig de eidooier uit.
  • Spoel het eiwit schoon en dep goed droog.
  • Schenk het bietensap in een diep bord of bak en leg de halve eiwitten met de ronde kant naar beneden in het sap, zodat deze rood beginnen te kleuren.
  • Wrijf de eidooiers door een zeef en maak het aan met de crème fraiche en de mayonaise en kruid lichtjes met zout en peper. Schep in een spuitzak met een gekarteld mondje.
  • Blancheer de groene asperges kort, spoel koud en dep droog. Snijd bij en marineer lichtjes met een paar druppels olijfolie en een beetje citroenpeper.
  • Vet een antiaanbakpan in met olijfolie, verwarm lichtjes en strooi er een laagje geraspte kaas in. Zet het vuur iets hoger en laat de kaas goudbruin uitbakken. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in 10 stukjes.
  • Neem het eiwit uit het sap, dep goed droog en druk de holle kant in de citroenpeper.
  • Spuit er de dooiermassa in en steek er de stukjes kaaskoek in. Leg de groene asperges erop. Garneer met de cress

 

Voor de citroenpeper:

  • Maal in een schaaltje een paar eetlepels zwarte peper
  • Rasp de schil van de citroenen bij de peper (ongeveer dezelfde hoeveelheid als de peper)
  • Pers 1 teentje knoflook bij de peper
  • Schep alles goed door elkaar en laat de smaken even intrekken.