Verlaat Nieuwjaars diner, 30 januari 2022

 

 

“Het heeft zo moeten zijn”.

 

Tja, tweemaal werd ons Kerstdiner verschoven en uiteindelijk vond het doorgang

op de laatste zondag van januari.

Na een lange periode van grauw weer, regen en mogelijk hier en daar enigszins

neerslachtigheid, werd het eindelijk de mooiste zondag van die maand want van

’s morgensvroeg tot het einde van de middag straalde de zon.

Een positief begin van hopelijk een grootse en nieuwe lange periode waarnaar

wij allemaal snakten.

 

Met een busje en een luxe taxi naar restaurant Hofstede de Blaak in Tilburg.

Het weerzien was allerhartelijkst, want door Corona en de daaropvolgende

lockdown, hadden we elkaar maar nauwelijks gezien en niet meer gekookt op een

enkele keer na.

 

De voortreffelijke 4-gangen lunch werd opgediend door Maarten en Nicole.

Je kon zelfs aan hen merken dat ze die lege tijd achter zich wilden laten.

Zij hunkerden ernaar om weer te vlammen.

 

Een van onze koks was afwezig maar had toch voor een verrassing gezorgd.

Het was een zeer oude aquarel van de vroegere “de Blaak Boerderij” uit de vorige eeuw.

Deze aquarel werd door onze Chef Herman overhandigd aan de huidige

Chef Kok Angelo van het restaurant, die hem een mooi plekje gaat geven.

 

Goed gemutst en heerlijk gegeten, gingen we

met de zon  weer op ons bolletje, naar huis.

 

“Het heeft zo moeten zijn”.

 

Kruitje