Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht mei 2018 (10 personen)
Spaghetti van asperge met romige hamsaus
Ingrediënten
- 10 mooie plakken rauwe ham
- 800 gr (niet te dunne!) witte asperges, geschild
- 100 gram achterham (in reepjes)
- 250 ml slagroom
- 1 liter volle melk
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
- Bak de plakken rauwe ham in een pan met anti-aanbaklaag zonder boter of olie op hoog vuur bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd eerst de houtige onderkant van de asperges.
- Schaaf de asperges vervolgens met de dunschiller in de lengte in dunne plakken.
- Breng de reepjes achterham met de slagroom aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes trekken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de slagroom met achterham met de staafmixer tot een romige saus.
- Breng de melk aan de kook met peper en zout naar smaak en kook de aspergeslierten in 5-7 min. beetgaar. Giet ze af.
- Verdeel de asperges over 4 borden en schenk er wat hamsaus op
- Leg de gebakken ham erop en bestrooi met de kaas.