Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Bijgerecht november 2021 (10 personen)
Zoetzure ananas (Tok)
Ingrediënten:
- 1200 gram ananasschijven of blokjes uit blik
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel zwart mosterdzaad
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
- 2 theelepels chilipoeder
- 200 gram kristalsuiker
- 2 theelepels zout
- 75 gram rozijnen
Bereiding
- Giet de ananas af in een zeef en BEWAAR het vocht!
- Hak de ananas in kleine blokjes
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en voeg het zwarte mosterdzaad toe.
- Als dit begint te springen voeg je de komijn toe en vervolgens de gember en chilipoeder.
- Roerbak dit alles tot de geur van de specerijen vrijkomt.
- Voeg de ananas, rozijnen, suiker en het zout toe.
- Voeg 4 deciliter van het opgevangen sap toe (vul eventueel aan met water).
- Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 20 minuten ONAFGEDEKT koken.
OPDIENEN:
Neem een groot bord, leg in het midden wat van de notenpulao en hieromheen de verschillende bijgerechten.