Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Bijgerecht november 2021 (10 personen)

Zoetzure ananas (Tok)

 

 

Ingrediënten

  • 1200 gram ananasschijven of blokjes uit blik
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 75 gram rozijnen

 

 

Bereiding

  • Giet de ananas af in een zeef en BEWAAR het vocht!
  • Hak de ananas in kleine blokjes
  • Verwarm de olie in een wok of hapjespan en voeg het zwarte mosterdzaad toe.
  • Als dit begint te springen voeg je de komijn toe en vervolgens de gember en chilipoeder.
  • Roerbak dit alles tot de geur van de specerijen vrijkomt.
  • Voeg de ananas, rozijnen, suiker en het zout toe.
  • Voeg 4 deciliter van het opgevangen sap toe (vul eventueel aan met water).
  • Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 20 minuten ONAFGEDEKT koken.

 

OPDIENEN:

Neem een groot bord, leg in het midden wat van de notenpulao en hieromheen de verschillende bijgerechten.