Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

BIJGERECHT 14-7-2015

 

NASSI PUTTI (WITTE RIJST)

 

Ingrediënten:

 

1 kilo Pandan rijst

 

Bereiding:

 

Gebruik een ruime pan met een dikke bodem. Was de pandanrijst een paar keer. Het water hoeft niet helemaal helder te zijn. Zorg ervoor dat de rijst vlak ligt en voeg er zoveel water aan toe dat de rijst ongeveer anderhalve centimeter onderstaat: steek je vinger in het water en als je vingertop de rijst raakt, moet het water je bovenste kootje net niet raken. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook en plaats het deksel. Zodra het kookt, draai het vuur een tikje lager en laat vijf minuten doorkoken. Vervolgens draai je het vuur naar de laagst mogelijke stand, hoe lager hoe beter, gebruik desnoods een kleinere pit en laat het nog 20 minuten staan. Draai het vuur uit en laat de rijst minimaal vijf minuten rusten. Voor het opdienen van de rijst, schep je de rijst goed om, omdat de rijst bovenop droger is dan eronder.

 

LET OP: heb vertrouwen in deze bereidingswijze en haal het deksel tijdens het kookproces niet van de pan! Doe je dit wel, mislukt je rijst gegarandeerd.