Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Tussengerecht januari 2020 (12 personen)
Ceviche van coquilles met gedroogde tomaat, radijs en dille
Ingrediënten
- 24 Coquilles (diepvries)
- 1 potje Gedroogde tomaten op olie
- 6 st Rijpe grote tomaten (géén vleestomaten!)
- 6 eetl Fijne suiker
- 400 ml Extra vierge olijfolie
- 1 bosje verse dille
- 400 gr verse radijs
- 2 Limoenen
- Zeezout
- Versgemalen peper
Bereiding
- Snijd elke coquille horizontaal in 3 mooie plakjes
- Snijd 12 gedroogde tomaatjes in dunne reepjes
- Haal de zaadjes uit de tomaten (tomatenvlees wordt NIET gebruikt!)
- Meng de zaadjes met de suiker en olijfolie, breng op smaak met zout
- Doe de dille met 250 ml olie in een beker en meng met een staafmixer totdat de dille helemaal is opgenomen in de olie.
- Giet de olie door een fijne zeef en bewaar in de koelkast
- Snijd de radijsjes in fijne schijfjes (met een mandoline)
- Breng de radijsjes op smaak met zeezout, peper, olijfolie, zest van de limoen en wat limoensap
- Breng de coquilles op smaak met zeezout en de rest van het limoensap
- Verdeel de coquilles over diepe schaaltjes
- Schep de vinaigrette van tomatenzaadjes over de coquilles
- Verdeel de reepjes gedroogde tomaat en de radijsjes rondom de coquilles
- Verdeel hierover de dilleolie