Gewokte asperges met scampi’s

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Gewokte asperges met scampi’s

Voorgerecht

13-5-2014

 


Ingrediënten:

18 asperges A

18 rauwe scampi’s

1 teentje knoflook

1 bos lente-uitjes

1 rode peper

4 eetlepels arachideolie

3 eetlepels rijstwijn

2 eetlepels rijstazijn

1 eetlepel suiker

1 theelepel sesamolie

Zout/peper

Bereiding:

 

Maak de scampi’s  schoon en ontdoe ze van het darmkanaal.

Schil de asperges en snij ze schuin in stukken van 2 cm. Blancheer de asperges in kokend water en laat ze uitlekken.

Doe de arachideolie met de fijngesneden knoflook en de in ringetjes gesneden rode peper (ontdaan van de zaadjes) in de wok en bak het 2 minuten op laag vuur.

Daarna op hoog vuur en als de olie heet is de scampi’s even aanbakken.

Rijstwijn, rijstazijn en suiker toevoegen.

Vervolgens op laag vuur laten garen.

Het wit en groen van de lenteuitjes in ringetjes snijden en samen met de garnalen in de wok doen.

De sesamolie toevoegen en uitserveren.

Smakelijk!!