Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht september 2020 (9 personen)

Antilliaanse pindasoep

 

 

  • 2 liter water
  • 500 gr pindakaas
  • 4 takjes platte selderij
  • 500 gr kippendijen, zonder vel en bot
  • 2 laurierblaadjes
  • Blokjes kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 40 gr roomboter
  • 3 el zonnebloemolie
  • Enkele pinda’s, ter garnering
  • 1 rode peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhit olie en roomboter samen in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na enkele minuten de blokjes tomaat toe en laat dit nogmaals enkele minuten bakken. Leg dan de kippendijen in de pan en laat ook dit enkele minuten bakken.

Voeg nu het water toe en de bouillonblokken (KIJK op de verpakking hoeveel blokken je nodig hebt voor deze hoeveelheid water!).

Voeg ook de laurierblaadjes en de selderij toe. Laat deze bouillon 30 minuten zachtjes trekken.

 

Haal daarna de kip en de laurierblaadjes uit de pan en laat de kip iets afkoelen. Snijd de kip daarna in kleine blokjes en doe het vlees daarna terug in de pan.

 

Meng de kokosmelk met de pindakaas en roer dit tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel bij de soep en laat het geheel nog enkele minuten koken. Voeg rode peper NAAR SMAAK toe.

 

Verdeel de soep over 9 borden of kommen en garneer met wat pinda’s.