Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert juni 2022 (10 personen)

Tiramisu affogato

Lekker snel en heerlijk!

 

 

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 300 gr verse slagroom
  • 120 gr suiker
  • 1 liter vanille-ijs
  • Snuf zout
  • 20 kopjes espresso
  • cacaopoeder

 

Bereiding

  • Doe de mascarpone en de slagroom in een kom.
  • Klop luchtig met een mixer.
  • Voeg de suiker en het snufje zout toe, en klop nog een keer tot het mooi lobbig is.
  • Zet 20 kopjes espresso en houdt deze warm in een steelpannetje.
  • Pak 10 mooie ijscoupes
  • Doe in iedere coupe 2 mooie bollen ijs.

Werk vanaf nu snel! Het ijs gaat snel smelten, dus zorg dat je klaar staat om alles snel af te werken en direct te serveren!

  • Verdeel de espresso over het ijs in de coupes
  • Schep het mascarponemengsel over de coupes
  • Dresseer af met wat cacaopoeder

Serveer er een lekker glaasje dessertwijn bij!