Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Hertencarpaccio

Voorgerecht 12-12-2014 (4 pers.)

Ingrediënten:

  1. 150 g gemengde slabladen, bijvoorbeeld rucola en radicchio

olijfolie

4 porties hertencarpaccio à ca. 90 g, op kamertemperatuur

truffelolie, desgewenst

Parmezaanse kaas, geschaafd

4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren

Bereiding

Was de slablaadjes en slinger ze droog. Verdeel de blaadjes over 4 grote borden. Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over. Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper. Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over. Schaaf er de Parmezaanse kaas over en garneer met de pijnboompitten. Serveer direct en geef er het brood apart bij.