Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Tompoes van kwartelfilet, met witlof, pasta en mosterdsaus

Voorgerecht 12-12-2014 (10 pers.)

 

Ingrediënten:

500

Gram

Groene lintpasta

5

Plakjes

Bladerdeeg (bevroren!)

800

Gram

Witlof

2

Eetlepels

Boter

10

 

Kwartelfilets

1

Deciliter

Gevogeltefond

1,5

Deciliter

Room

1

Eetlepel

Mosterd

3

Eetlepels

Cognac

20

 

Kleine tomaatjes

40

Gram

Parmezaanse kaas

 

 

Honing ,Nootmuskaat,peper en zout,Boter,alum.folie

 

Bereiding:

Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien en snijd ze dan doormidden.

Klop 1 ei los en bestrijk daarmee de plakjes deeg.

Bak ze in een voorverwarmde oven van 190° in circa 15 minuten, tot ze mooi gerezen zijn en goudbruin zijn. Zet ze apart.

 

Verwijder het bittere stukje uit de witlof en snijd de rest fijn. Doe de boter in een wok en bak het witlof gaar.

Roer een beetje honing door de witlofsnippers. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

 

Verhit boter in een braadpan en bak de kwartelfiletjes in 2 minuten goudbruin aan beide kanten. Verwijder vervolgens pas het vel. Leg ze terug in de pan en dek af met aluminiumfolie, laat ze heel even doorgaren. Bestrooi met peper en zout, haal ze uit de pan en hou ze warm.

Doe gevogeltefond, cognac en room in de braadpan van de kwartelfilets. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Laat iets inkoken tot een licht gebonden saus.

Kook de pasta in ruim water, volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Bak de tomaatjes even aan in een pan met wat boter, tot het velletje barst.

 

Presentatie:

Snijd de gebakken plakjes bladerdeeg in zijn geheel in de dikte doormidden, zodat ieder plakje een boven en onderkant vormt.

Schep op de bodem witlofsnippers en schik er de getrancheerde kwartelfilets op.

Dek af met de bovenkant van het bladerdeegplakje.

Schik de tompoes op een voorverwarmd bord en garneer met de groene pasta met daarover saus, geraspte parmezaanse kaas en 2 tomaatjes.