Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow” © Gegrilde jacobsmossel op een bedje van zeekraal (10 p) Amuse 8-3-2016
Benodigdheden: Bereiding: |
|
1 sjalotje 1 steek boter 100 gr zeekraal 10 jacobsmosselen, middelgroot zonder koraal Olie Peper & zout
|
Snipper het sjalotje en gaar het zachtjes in wat hete boter zonder dat het daarbij verkleurt.
Spoel de zeekraal kort onder stromend koud water en laat uitlekken. Verwijder de harde eindjes.
Voeg de schoongemaakte zeekraal toe en smoor ze even mee tot zij zacht zijn.
Dep de jacobsmosselen droog en gril ze 30 sec per zijde in een licht geoliede hete grillpan. Laat ze op de warmhoudplaat verder op temperatuur komen. Gril ze niet te lang en gril er niet teveel in een keer, ze verliezen anders hun smaak. De mosselen zijn goed indien ze enigszins stevig aanvoelen en de snede glad en opaal van kleur is.
Presentatie: Verdeel de zeekraal over bovenzijde van de rechter vakjes van warme 3-vaksborden. Kruid de mosselen met een weinig zout en peper en leg ze deels op en deels tegen de zeekraal aan. |