Bourgondisch  Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Gegrilde jacobsmossel op een bedje van zeekraal (10 p)

Amuse 8-3-2016

 

Benodigdheden:                               Bereiding:

1 sjalotje

1 steek boter

100 gr zeekraal

10 jacobsmosselen,

middelgroot zonder koraal

Olie

Peper & zout

 

Snipper het sjalotje en gaar het zachtjes in wat hete boter

zonder dat het daarbij verkleurt.

 

Spoel de zeekraal kort onder stromend koud water en laat

uitlekken. Verwijder de harde eindjes.

 

Voeg de schoongemaakte zeekraal toe en smoor ze even

mee tot zij zacht zijn.

 

Dep de jacobsmosselen droog en gril ze 30 sec per zijde in

een licht geoliede hete grillpan.

Laat ze op de warmhoudplaat verder op temperatuur

komen. Gril ze niet te lang en gril er niet teveel in een keer,

ze verliezen anders hun smaak. De mosselen zijn goed

indien ze enigszins stevig aanvoelen en de snede glad en

opaal van kleur is.

 

Presentatie:

Verdeel de zeekraal over bovenzijde van de rechter vakjes

van warme 3-vaksborden.

Kruid de mosselen met een weinig zout en peper en leg ze

deels op en deels tegen de zeekraal aan.