Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse juni 2021 (12 personen)

Kip Tonnato/ in dit geval voorgrecht

 

 

Ingrediënten:

  • 750 gr gerookte kipfilet
  • 6 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 12 augurken (in plakjes)
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 9 ansjovisfilets
  • 3 eieren (hardgekookt)
  • 150 ml olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel peterselie (garnering)
  • Potje kappertjes

 

Bereiding:

  • Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en verdeel over borden.
  • Pureer met een staafmixer de peterselie met de tonijn, ansjovisfilets en het gekookte ei.
  • Giet tijdens het pureren de olijfolie langzaam erbij tot een gladde saus.
  • Giet het citroensap erbij en meng goed.
  • Dresseer de tonijnsaus over de kip.
  • Garneer met plakjes augurk, kappertjes en nog wat peterselie.