lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn. (10p)

Amuse

8-7-2014


Ingredienten:

½ appel (Goudreinet)

50 gram zuurkool (naturel)

½ flesje bier

100 gram rookworst van wild zwijn

2 eetlepels confiture van bosvruchten                              

 Bereiding:

 

Verwarm de rookworst in bijna kokend water (ongeveer 15 minuten)

Kook de zuurkool ongeveer 7 minuten in het bier. Afgieten en af laten koelen.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes.

Haal de rookworst uit het water en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik

 

Leg op elke amuselepel een partje appel, daarboven op een beetje zuurkool, daar boven op een schijfje rookworst.

Afwerken met een halve theelepel confiture.