Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse oktober 2019 (12 personen)

Gesponnen Parmezaan

 

 

  • 10 vellen Brickdeeg (in nood: loempiavellen)
  • 250 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 1 flinke citroen

 

Bereiding

  • Snijd de vellen brickdeeg met behulp van de pastamachine tot tagliatelle. Heb je geen pastamachine dan rol je het deeg strak op en snijd het met een scherp mes in dunne repen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met behulp van een fijne rasp.
  • Vermeng de tagliatelle in een groot bekken met de olijfolie en de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Maak er 12 heel luchtige bolletjes van ongeveer 50 gram van.
  • Leg elk bolletje in een uitsparing van een cupcakevorm en bak 5 à 6 minuten op 140°C.
  • Haal ze uit de vorm en leg ze los van elkaar op een bakplaat. Bak 3 à 4 minuten in een oven van 160°C tot ze mooi bruin zijn.
  • Bestrooi ze daarna nog met wat geraspte Parmezaanse kaas en met wat zest van de citroen en serveer direct