Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Waterkerssoep met oester(10 PERS)
Voorgerecht 10.05.2016
Ingrediënten
- 5 bosjes waterkers
- 20 oesters
- 1,5 l verse room
- 1 nootje boter
- 400 gr foie gras (in blokjes gesneden)
- 2 granny smith appel
- zout
- peper
- groene kruiden (bv. rucolascheutjes)
- Bereiding
- Verwijder de steeltjes van de waterkers en spoel onder fris water.
- Open de oester en behoudt de jus. Passeer deze door een zeef.
- Kook de room op en doe de waterkers erin. Gaarkoken (6 min.) en gladmixen. Afkruiden met peper en zout.
- Snij met de mandoline dunne reepjes van de appel en rol deze op.
- Blokjes terrine van foie gras, rolletjes appel en oesters in het bord dresseren. Afwerken met de groene kruiden.
- De soep blenden en serveren in het bord, tot net onder de garnituren.
- Afgarneren met de groene kruiden