Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht Januari 2024 (10 personen)
Hartige millefeuille met gerookte zalm en komkommersalade
Ingrediënten
- 30 stuks “Wasa delicate thin crisp” in de smaak sesam/zeezout (Albert Heijn)
- 1 bosje bieslook
- 10 theelepels sesamzaad
- Klein bakje Griekse yoghurt
- 25 gr Sushi-gember (klein potje) OF klein potje stemgember
- 750 gr gerookte zalm (plakjes)
- 2 komkommers
- 5 theelepels zwarte sesamzaadjes (brengt de chef mee!)
- 5 theelepels sesamolie
- 5 theelepels wasabi (tube)
- 5 theelepels sojasaus
- Peper en zout
Bereiding:
- Was de komkommers, verwijder de zaadlijst en rasp grof boven een zeef
- VANG HET VOCHT van de komkommers op!
- Snijd de helft van de bieslook fijn
- Snijd de sushi-gember fijn
- Rooster 5 theelepels sesamzaadje en de zwarte sesamzaadjes in een droge pan
- Meng de komkommer met de bieslook, de geroosterde sesamzaadjes, 8 eetlepels Griekse yoghurt, de sesamolie en de sushi-gember
- Breng op smaak met peper en zout
- Snijd de plakjes gerookte zalm bij, zodat ze mooi op de crackers passen
- Maak een sausje van het komkommervocht, 5 eetlepels Griekse yoghurt, de wasabi en de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout
VLAK VOOR HET OPDIENEN:
- Smeer per persoon twee crackers in met de komkommersalade en leg op iedere cracker een plakje gerookte zalm
- Leg de crackers op elkaar
- Smeer een derde cracker in met de saus en strooi hier wat sesamzaad en zwart sesamzaad op
- Leg deze cracker boven op het stapeltje
- Garneer met wat fijngesneden bieslook