Amuse van gerookte paling met hollandse garnalen

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Amuse van gerookte paling met hollandse garnalen (10p)

Amuse

11-01-2011


 

Ingredienten:

½  kg gerookte palingfilet

½  kg hollandse garnalen

2 dl crème fraîche

1 klein potje namaak kaviaar

5 dl vis bouillon

5 bl gélatine

0.5 dl balsamico

4 el ketjap manis

Bereiding:

Vet de wanden en bodem van de stalen timbaaltjes in met een neutrale olie.

Snij de palingfilets in lengtes van de hoogte van de timbaaltjes en bekleed hiermee de wanden van de stalen timbaaltjes.

Vul deze met de garnalen en druk ze zachtjes aan.

Verwarm de visbouillon en breng ze op smaak. Los de voorgeweekte gelatine op in de visbouillon, laat het goed afkoelen en schenk het voordat het stijf wordt in de met vis gevulde timbaaltjes.

Zet in de ijskast om op te stijven.

Kook de balsamico en de ketjap kort in en laat afkoelen.

Dip de timbaaltjes kort in heet water en zet het omgekeerd op een bord, zodat het vismengsel eruit glijdt. Vang eerst het overtollig vocht op in absorberend papier!!!!

Schep de losgeklopte crème fraîche in een spuitzak en spuit een toefje op het gerecht. Garneer het geheel met een theelepel kaviaar en druppel er wat balsamico omheen.

 

Wijnadvies: chardonnay