Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse (10 personen)
Escargots à la Bourguignonne
Mei 2019
Ingrediënten:
- 50 escargots, met schelp (gebruiksklaar)
- 10 gr geperste knoflook
- 30 gr zeer fijn gehakte sjalotjes
- 20 gr zeer fijn gehakte peterselie
- 12 gr zout
- 2 gr vers gemalen peper
- 250 gram ongezouten roomboter
- paneermeel
Bereiding
Roer alle ingredienten, behalve de escargots en het paneermeel, door de boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg in elke schelp een klein klontje van de kruidenboter. Leg daarop een escargot en sluit de schelp af met nog een klein klontje boter.
Leg de schelpen op een natgemaakte ovenschaal en strooi op elke schelp wat paneermeel.
Zet de escargots 8 minuten in de hete oven.
Presentatie
Leg 5 schelpen op een klein bordje, met een klein vorkje. Serveren met wat stokbrood.