Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Appelsorbet met whiskysabayon (20p)

 

Sorbet (Kerstdiner 11-12-2015)

 

 

Ingrediënten Sorbet:

 

  • 10 appels, (Golden Delicious)
  • 1 ltr water
  • 2 citroen (sap van)
  • 600 gr suiker
  • 4 dl Schotse appellikeur

 

% I mousserende wijn

Bereiding

 

Schil de appels en snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Breng de appels met het water, het citroensap en de suiker aan de kook en stoof ze op een laag vuur tot

ze zacht zijn. Pureer de inhoud met een staafmixer en laat de appelmoes afkoelen.

Roer dan de appellikeur erdoor en draai het mengsel tot ijs in een sorbetière.

 

Ingrediënten Sabayon:

 

  • 2 eieren
  • 130 gr suiker
  • 6 eierdooiers

 

  • 2 dl zoete witte wijn
  • 1 dl Schotse whisky

 

Bereiding

 

Maak de sabayon vlak voor het uitserveren.

Doe alle ingrediënten in een hittebestendige kom en klop het geheel au bain marie boven een pan met zachtjes kokend water tot het mengsel dik en schuimig is.

 

 


  • 1 Itr mousserende wijn

 

Presentatie:

 

Giet een beetje mousserende wijn in champagneflűtes of coupes en leg in elk glas een bol ijs en vul de glazen verder met de whiskysabayon saus.