Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert (10 personen)

Provencaalse aardbeien met een mousse van witte chocolade

en sinaasappelsaus

8 november 2016

 

5 sinaasappels 150 gram suiker

0,5 liter slagroom 500 gram aardbeien 3 zakjes vanillesuiker 350 gram witte chocolade

 

Verwijder de kroontjes van de aardbeien, leg de aardbeien in een schaal en bestrooi ze met de vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.

Boen twee sinaasappels schoon en rasp de schil eraf. Pers deze sinaasappels vervolgens uit.

Schil de overige sinaasappels dik (incl. het velletje) en snijd de partjes tussen de velletjes uit. Het sap dat hierbij vrijkomt opvangen en samen met het eerder geperste sap gebruiken.

Smelt de witte chocolade au bain marie.

Laat de chocolade daarna even afkoelen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en vermeng deze met de witte chocolade.

Schep het chocolademengsel in kleine bakjes of glaasjes en laat het in de koelkast opstijven.

 

Laat in de tussentijd de suiker in een pan met dikke bodem even karamelliseren, voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en laat het tot een stroopje inkoken. Voeg daarna de sinaasappelpartjes er aan toe en laat het geheel afkoelen.

  • Serveren:

 

Plaats de chocolademousse op koude bordjes en rangschik de aardbeien er omheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom.