![](https://primary.jwwb.nl/public/8/5/9/korsakow/2pfpar/e3ce7b61-0123-4759-92c9-9b7ffcf33ea1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1536%2C2048%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=330&height=440)
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert februari 2024 (10 personen)
Ananas Flambé
Ingrediënten
- 2 verse ananassen
- 1 liter roomijs (kant en klaar)
- ½ liter slagroom
- 3 dl Grand Marnier
- 5 dl advocaat
- 250 gr suiker
- 250 ml kookroom
- 40 cl wodka
Bereiding:
- De ananassen schoonmaken en in plakken snijden (kern verwijderen)
- In een koekenpan 250 gr suiker, de advocaat de Grand Marnier en de kookroom verwarmen totdat de suiker is opgelost (blijf roeren!)
- Leg de plakken ananas in dit mengsel en warm door (NIET laten pruttelen, dan schift de saus)
- Zet koude borden klaar met daarop een bol ijs en een flinke toef slagroom
- Giet dan de wodka over de saus met de ananas en flambeer dit (WEG van de afzuigkap!)
- Schep de ananas op de borden bij het ijs en lepel er de saus overheen.