Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert februari 2024 (10 personen)

Ananas Flambé

 

 

Ingrediënten

 

  • 2 verse ananassen
  • 1 liter roomijs (kant en klaar)
  • ½ liter slagroom
  • 3 dl Grand Marnier
  • 5 dl advocaat
  • 250 gr suiker
  • 250 ml kookroom
  • 40 cl wodka

 

Bereiding:

 

  • De ananassen schoonmaken en in plakken snijden (kern verwijderen)
  • In een koekenpan 250 gr suiker, de advocaat de Grand Marnier en de kookroom verwarmen totdat de suiker is opgelost (blijf roeren!)
  • Leg de plakken ananas in dit mengsel en warm door (NIET laten pruttelen, dan schift de saus)
  • Zet koude borden klaar met daarop een bol ijs en een flinke toef slagroom
  • Giet dan de wodka over de saus met de ananas en flambeer dit (WEG van de afzuigkap!)
  • Schep de ananas op de borden bij het ijs en lepel er de saus overheen.