Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Tussengerecht (10 personen)

Pasteitje met groente ragout

Mei 2019

 

Ingrediënten:

  • 10 pasteitjes
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 600 gr groene asperges
  • 10 gr verse dragon
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • 60 gr tarwebloem
  • 125 gr diepvries tuinerwtjes
  • 100 gr waterkers

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165 °C en bereid de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de groentebouillon aan de kook en hou deze warm (net tegen de kook aan)

Verwijder intussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in 4 gelijke stukken.

Snijd de blaadjes van de dragon fijn.

Smelt de boter op laag vuur in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 3 min. garen (roux).

Voeg al roerend met een garde bouillon toe en breng aan de kook. Zorg dat de massa niet te dun wordt. Laat de ragout enkele minuten zachtjes koken om de bloem te garen.

Voeg de tuinerwten, asperges en dragon toe en laat 5 min. op heel laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.

Verwijder de harde stelen van de waterkers.

Verdeel de ragout over de pasteitjes en garneer met de waterkers.