Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Crèma Catalane (10p)
Dessert 9-5-2017
Ingrediënten:
2 tl rasp van een citroenschil
2 tl kaneelpoeder
750 ml melk
2 stuks hele eieren
180 g eidooier
200 g suiker
1 vanillestokje
enkele eetlepels rietsuiker
Let op!! Extra nodig een gasbrander !!
Bereiding:
Kook de melk en voeg het gespleten vanillestokje toe. Haal de pan van het vuur en laat het vanillestokje 10 minuten trekken.
Maak een mengsel van de eieren, dooier, citroenrasp, kaneel en de suiker klop dit luchtig en stevig op
Verwijder het vanillestokje uit de melk en verhit deze opnieuw
Meng voorzichtig de hete melk met de eimassa en hou dit tegen de kook aan totdat het een stevige vla wordt. Dit kan lang duren!!
Beboter vuurvaste vormpjes
Giet het ei/suiker mengsel in de schaaltjes zet ze ‘au bain marie’ in de oven.
Gaar de crème op 140 graden in ongeveer 20 minuten
Laat afkoelen en in de koeling minstens 1 uur opstijven
Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de suiker met een gasbrander.