Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Crèma Catalane (10p)

Dessert 9-5-2017

 


Ingrediënten:

2 tl rasp van een citroenschil

2 tl kaneelpoeder

750 ml melk

2 stuks hele eieren

180 g eidooier

200 g suiker

1 vanillestokje

enkele eetlepels rietsuiker

 

Let op!! Extra nodig een gasbrander !!

 Bereiding:

Kook de melk en voeg het gespleten vanillestokje toe. Haal de pan van het vuur en laat het vanillestokje 10 minuten trekken.

 

Maak een mengsel van de eieren, dooier, citroenrasp, kaneel en de suiker klop dit luchtig en stevig op

 

Verwijder het vanillestokje uit de melk en verhit deze opnieuw

Meng voorzichtig de hete melk met de eimassa en hou dit tegen de kook aan totdat het een stevige vla wordt. Dit kan lang duren!!

Beboter vuurvaste vormpjes

Giet het ei/suiker mengsel in de schaaltjes zet ze ‘au bain marie’ in de oven.

Gaar de crème op 140 graden in ongeveer 20 minuten

Laat afkoelen en in de koeling minstens 1 uur opstijven

Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de suiker met een gasbrander.