Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Amuse van kalfsfilet en kwartelei (8 pers.)
Amuse 12-12-2014
Ingrediënten:
50 gr. boterbrood
2 kwarteleieren
8 blaadjes rucola
50 gr. kalfsfilet met uitjes
1 cherrytomaten
12 snackaugurken
4 sprietjes bieslook
Bereiding
Snijd het brood in sneetjes (1 sneetje per 2 personen) van een ½ cm dik en halveer in de breedte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de sneetjes brood.
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de kwarteleitjes 2 min. en 30 sec. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze in de lengte.
Leg elk toastje op een bord. Leg op elk toastje 2 blaadjes rucola. Vorm met 2 theelepels langwerpige balletjes (quenelles) kalfsfilet en verdeel ze over de toastjes. Bestrooi met wat uitjes.
Snijd de cherrytomaten in 4 partjes. Leg op elk toastje 1 partje tomaat en een ½ kwarteleitje. Verdeel de augurken erover. Garneer met de bieslook. Bestrooi met peper.
variatietip:
Kun je in jouw winkel geen kalfsfilet met uitjes vinden, vervang hem dan door filet americain.