Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Zomeravondcompositie
Dessert juni 2018 (10 p)
Ingrediënten
2 Galia meloenen
1 ananas
50 kleine aardbeien
0,6 l zoete muscaatwijn
½ l vanille roomijs
1 eetl fijngehakte mintblaadjes
¼ l room
2 eetl suiker
10 Mintblaadjes
Bereiding
Hol de meloenen uit met een grote pommes-parisienne tot er 50 bolletjes zijn. Pureer de rest met de helft van de wijn en zet in de koelkast.
Maak de ananas schoon en snij in kleine stukjes. Maak de aardbeien schoon en snij de grote doormidden. Dit fruit met de meloenbolletjes laten marineren in de andere helft van de wijn en eveneens in de koelkast plaatsen.
Laat het ijs zacht worden en meng er de fijngehakte mintblaadjes erdoor. Zet het meteen terug in de vriezer!
Sla de room met de suiker stijf en doe in een spuitzak.
Bedek de spiegel van een koud bord met meloenpuree en schik in een cirkel de vruchten, maar laat het midden vrij. Leg in het midden een bolletje mintijs, garneer met een toef slagroom en een mintblaadje.