Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

DESSERT

Hazelnootparfait, chocoladetaartje, lemoncurd, sinaasappel-mangomarmelade en gel van witte chocolade

10 personen

 

Ingrediënten:

100

Gram

Hazelnoten

70

Gram

Eigeel

265

Gram

Suiker

1

Deciliter

Frangelico

40

Gram

Eiwit

8

Deciliter

Room

50

Gram

Pure Chocolade

115

Gram

Roomboter

3

Stuks

Eieren

100

Gram

Amandelen

15

Gram

Cacaopoeder

1

 

Citroen

1

 

Sinaasappel

1

 

Kaneelstokje

5

 

Kruidnagels

1

 

Mango

½

Theelepel

Gemberpoeder

100

Gram

Geleisuiker

1 ½

Deciliter

Melk

1

 

Steranijs

1

 

Vanillestokje

1

Gram

Agar Agar

5

Gram

Custardpoeder

25

Gram

Witte Chocolade

 

Bereiding:

Rooster de hazelnoten 5-10 min in een hete oven van 160°C. Verdeel de hazelnoten: de helft is voor de parfait en andere helft voor garnering.

Maal de amandelen tot een fijn amandelmeel.

 

Hazelnootparfait:

Hak de geroosterde noten voor de parfait heel fijn.

Klop het eigeel met de suiker tot een witte crème. Voeg de Frangelico toe en klop even los. Klop de ei-massa au bain-marie tot een sabayon (Let op: temp < 80°C i.v.m. schiften). Laat in ijswater afkoelen; doe de hazelnoten er bij. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg, als het eiwit bijna stijf, is in 3 porties de suiker toe.

Klop de room bijna stijf. Spatel eerst 1/3 deel van de room onder de sabayon en daarna gezamenlijk de rest van de room en het eiwit. Doe massa in de vormpjes van Ø 4 cm van een flexmat en plaats in diepvries.

 

 

Chocoladetaartje: