Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Lamskoteletten met vruchtensalsa (10 personen)

Hoofdgerecht

12-04-2016

 


 

Ingrediënten:

Vlees:

30 mooie lamskoteletten

Flinke hand tijm

Knoflookbol

Olijfolie

Peper en zout

 

Vinaigrette:

Bakje verse munt

15 el. Balsamico azijn

25 el. Olijfolie

Peper en zout

 

Salsa:

2 rode ui

Flink stuk verse gember (ongeveer 15 cm)

2 spaanse peper

2 limoen

3 nectarine

3 peer

3 kiwi

3 mango

bakje verse koriander

Peper en zout

 Bereiding:

 

Breng de koteletten op kamertemperatuur, wrijf ze in met olijfolie, halveer de knoflookbol en wrijf hiermee over het vlees, voeg peper en zout toe en de fijngesneden tijm. Giet er nog wat olijfolie over en laat even marineren.

 

Maak intussen de vinaigrette. Doe in een kommetje de balsamico en olijfolie, voeg peper en zout toe, meng dit alles goed door elkaar en voeg dan pas de munt toe. (Doe je dit niet in deze volgorde, dan zal de munt bruin kleuren en dat willen we niet).

Zet dit even apart.

 

Neem een grote kom voor de salsa. Snipper de ui, schil de gember en rasp dit, verwijder de zaadjes uit de peper en snij de peper vervolgens heel fijn, voeg het sap toe van de limoen, snij de nectarine in kleine blokjes (hoeft niet geschild te worden, voeg de geschilde peer toe in kleine blokjes, schil de kiwi en doe weer hetzelfde, zo ook met de mango.

Na alle fruit voeg je nu een half bakje grof gesneden koriander toe.

Voeg tenslotte de vinaigrette toe en meng alles goed door elkaar en zet de salsa in een mooie schaal koel weg.

 

Verhit de grillpan tot die goed heet is.

Schroei de koteletten in maximaal drie minuten ( 2 x 1,5) aan beide zijden, zodat er mooie grill strepen ontstaan.

De koteletten verdeel je over de salsa en meteen serveren. Om de koteletten goed warm te houden kun je ze ook los op een verwarmd bord serveren en de salsa ernaast.