Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse februari 2020 (12 personen)

Gerookte zalm met crème van ei

 

 

  • 1 pakje gerookte zalm
  • 5 eieren
  • 50 gr crème fraîche (pakje 200 gr – rest in tussengerecht)
  • Klein potje zalmeitjes

 

Verder nodig

  • 12 amuselepels
  • Fijne zeef

 

Kook de eieren tot ze hard zijn, koel ze terug in koud water en pel ze.

Druk ze door een fijne zeef of pureer ze op andere wijze.

Meng dit eimengsel door de crème fraîche en maak op smaak met zout en peper.

Doe over in een spuitzak met glad mondje.

 

Verdeel de gerookte zalm in 12 porties en leg deze op een amuselepel.

Spuit hierop een mooie toef van de eiercrème en garneer af met zalmeitjes.

 

Kooktijden eieren (maat M)

Opzetten in KOKEND water:

Zacht ei            3-4 minuten.

Halfzacht ei      5-6 minuten.

Hard ei             8 minuten.