Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

11-3-2014

Hoofdgerecht

Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst (10p)

 


Ingrediënten:

4 lamsracks a 6 stuks

250 g boter (op kamertemperatuur)

60 g broodkruim( 1/2wit Brood)

4 teentjes knoflook (geperst)

6 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)

2 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt)

80 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)

snufje zwarte peper (versgemalen)

snufje zout

 2 kg aardappelen vastkokend, schoongeboend

1 bol knoflook

1 bakje verse Italiaanse kruiden (20 g)

10 el olijfolie

 

500 gram bimi

 Bereiding:

1. Laat de lamsracks kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer in een kom 75 g zachte boter, broodkruim, knoflook, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar.

 

Dep de lamsracks met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lamsracks in ca. 3-5 minuten rondom goudbruin.

Neem de lamsracks uit de pan en druk het Parmezaanse kaasmengsel op het vlees.

Laat de lamsracks in een braadslede midden in de oven in ca. 12-15 minuten mooi rosé garen.

 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte en snijd daarna de helften in de lengte in parten. Leg de parten op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal. Maak de tenen knoflook los en leg ze bij de aardappelparten; de schil om de tenen kun je laten zitten. Hak de rozemarijn (donkergroene naalden) en tijm (kleine, donkergroene blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix grof en verdeel ze over de aardappelen en knoflook. Besprenkel het geheel met de olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat 40 min garen. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer direct.

 Kook de bimi in water met zout in 10 minuten gaar.

 

Presentatie:

 Midden voorde lamsracks.linksbovende bimi, en rechtsboven de gegrilde aardappelen.