Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Hoofdgerecht (10 personen)

“Friet” (Patates frites)

12 februari 2019

 

 

Ingredienten:

  • 1,5 kilo GROTE kruimige aardappels (Bintje, Agria, Asterix oid)
  • Frituurvet
  • Zout

 

Bereiding

  • Schil de aardappels. Snijd ze in plakken van 10 mm dik en snijd deze plakken in stroken van 10 mm dik.
  • Was de rauwe friet totdat deze geen zetmeel meer afgeeft.
  • Droog ze goed af.
  • Verhit het frituurvet tot 160 graden.
  • Bak de friet in porties voor. Ze mogen in dit stadium nog niet (teveel) kleuren, maar moeten wel gaar worden. Ongeveer 5 minuten.
  • Laat de friet goed afkoelen (spreid ze uit op een bakblik).
  • Verhit het frituurvet tot 185-190 graden.
  • Bak de frites in porties af tot ze mooi goudgeel zijn en krokant.
  • Strooi er zout over en serveer meteen!