Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht november 2021 (10 personen, 20 stuks)

Viskoekjes uit Goa (makkelijke versie)

 

 

 

  • 450 gram tonijn uit blik
  • 2 aardappelen, geschild, gekookt en fijn geprakt
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 4 verse groene chilipepers, fijn gehakt
  • Stuk verse gember (5 cm), gemalen
  • Paar takjes koriander, gehakt
  • 2 eieren (1 reserve)
  • Paneermeel of broodkruim
  • Olie om in te bakken
  • Zout & peper
  • Chilisaus (garnering)

 

 

Bereiding

  • Laat de tonijn goed uitlekken en prak deze fijn met een vork
  • Meng dit met de aardappelen, lente-ui, chilipepers, gemalen gember, gehakte koriander en 1 ei tot een goed samenhangend mengsel. Gebruik desnoods wat meer ei.
  • Vorm hiervan 20 koekjes (eerst balletjes draaien en deze daarna afplatten)
  • Klop het overgebleven ei los en doop de koekjes een voor een hierin.
  • Haal ze daarna door het paneermeel.
  • Verwarm de olie en bak de koekjes hierin goudbruin.
  • Serveer ze per 2 stuks op een bordje met wat chilisaus