Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
AMUSE
PANGSIT GORENG (8 personen)
14-7-2015
Ingrediënten :
24 pangsit / wonton velletjes
2 eieren
plantaardige olie (Arachide of zonnebloem)
Vulling :
300 gram gehakte Chinese garnalen (schoon zonder darmkanaal)
2 teentje knoflook
2 kleine bosuitje
2 ei
2 theelepel sesamolie
3 theelepels tapiocameel
6 eetlepels water
zout en peper
3 eetlepels plantaardige olie
Bereiding vulling :
- Pel de knoflook en hak ze fijn. snijd het bosuitje in dunne reepjes.
- Klop het ei los.
- Verhit de olie en de wok en fruit hierin de knoflook een paar seconden. Doe de peper, het bosuitje en het gehakt en roerbak deze 2 minuten.
- Schep het geklopte ei, de sesamolie hierdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de tapiocameel met het water, doe deze in de wok met het garnalengehakt en roerbak dit alles nog enkele minuten.
- Haal de vulling uit de wok en laat het afkoelen.
Bereiding pangsit goreng :
- Laat de pangsitvelletjes in de verpakking ongeveer 30 minuten ontdooien en haal de velletjes uitelkaar.
- Klop het eiwit los.
- Leg het velletje op een plat bord, doe ongeveer 1 theelepel van de vulling in het midden, vouw een punt van het velletje om de vulling heen, trek het strak naar je toe, draai alles om met het bovenste puntje naar je toe, de andere puntjes bestrijken met het eiwit en plak deze aan elkaar door ze naar elkaar toe te vouwen. Herhaal deze handelingen.
- Verhit ruim olie in de wok en frituur de pangsits goudbruin.
- Serveer deze met de saus.