st.Jacobsschelpen met Noilly Pratsaus
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Sint Jacobsschelpen met Noilly Prat (4 personen)
Coquilles Saint Jacques au Noilly Prat
Ingrediënten:
- 8 Sint Jacobsschelpen
- 1 dl Nolly Prat
- 100 gram boter
- 1 dl room
- 1/2 liter courtbouillon
Bereiding:
Kook de Noilly Prat langzaam in tot hij bijna stroperig wordt.
Pocheer de schelpdieren in de courtbouillon ongeveer 4 minuten. Houd de coquilles warm.
We voegen wat courtbouillon bij de Nolly Prat en laten dit weer inkoken.
Daarna voegen we de room bij de saus en laten weer inkoken.
Ondertussen hebben we de boter zachtgeroerd en geven die in kleine stukjes, onder voortdurend kloppen met de garde, bij de saus.
Leg de schelpdieren in voorverwarmde schelpen, geef er wat saus over en serveer met vers stokbrood.