Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Bijgerecht juni 2018

Limoen curd (Lemon Curd)

 

Ingrediënten

  • rasp van 2 limoenen
  • sap van 2 limoenen (eventueel aanlengen met water tot 120 ml)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (geklutst)

Bereidingswijze

  1. Rasp de limoenen en pers ze uit. Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen.
  2. Doe de limoenrasp, suiker en roomboter in een kom.
  3. Dit recept maak je au bain-marie: zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  4. Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.
  5. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
  6. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de curd steeds wat dikker wordt. Als de curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  7. Giet de curd in een schaal om af te koelen. Terwijl de curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de juiste dikte.