Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert Januari 2024 (10 personen)

Eierpunch (Eggnog)

 

Ingrediënten

 

  • 10 eidooiers
  • 5 eiwitten
  • 225 gr suiker
  • 500 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 50 ml rum

 

Bereiding:

 

  • Doe de melk, room, kaneelpoeder en vanille-extract in een pan en warm langzaam op, op middelmatig vuur
  • Klop de eidooiers met de suiker luchtig met een mixer gedurende 2 minuten
  • Schenk het warme melkmengsel bij de dooiers en meng goed met een garde
  • Doe het geheel terug in de pan en verwarm op laag vuur tot ongeveer 72 graden (het mengsel begint dikker te worden) BLIJF roeren met de garde
  • Zet het vuur uit zodra het mengsel dikker begint te worden
  • Voeg de rum toe en roer goed door
  • Schenk de punch door een zeef en laat goed afkoelen

 

  • Klop de eiwitten met een beetje suiker tot je een stevig schuim hebt
  • Meng het schuim met een garde door de afgekoelde eierpunch tot een mooi glad mengsel
  • Serveer in een groot glas, afgestrooid met wat kaneelpoeder