Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert Januari 2024 (10 personen)
Eierpunch (Eggnog)
Ingrediënten
- 10 eidooiers
- 5 eiwitten
- 225 gr suiker
- 500 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels vanille-extract
- 50 ml rum
Bereiding:
- Doe de melk, room, kaneelpoeder en vanille-extract in een pan en warm langzaam op, op middelmatig vuur
- Klop de eidooiers met de suiker luchtig met een mixer gedurende 2 minuten
- Schenk het warme melkmengsel bij de dooiers en meng goed met een garde
- Doe het geheel terug in de pan en verwarm op laag vuur tot ongeveer 72 graden (het mengsel begint dikker te worden) BLIJF roeren met de garde
- Zet het vuur uit zodra het mengsel dikker begint te worden
- Voeg de rum toe en roer goed door
- Schenk de punch door een zeef en laat goed afkoelen
- Klop de eiwitten met een beetje suiker tot je een stevig schuim hebt
- Meng het schuim met een garde door de afgekoelde eierpunch tot een mooi glad mengsel
- Serveer in een groot glas, afgestrooid met wat kaneelpoeder