Wordt dan maar eens niet zenuwachtig als nieuwbakken kok en iedereen staat op je vingers te kijken???

Met uiteindelijk dit resultaat...Keurig toch..?

De Chef heeft dan ook besloten Charles te bevorderen van Amuseman tot Toetjesman....

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Tiramisu op zijn Vlaams met kersen en kriekbier (10p)

16-02-2016

Nagerecht

 


Ingrediënten:

2 grote tot 4 kleine eidooiers

60 gr poedersuiker

300 gr mascarpone

125 gr kersen, zonder pit

125 gr witte chocolade, geraspt

1/2 flesje kriekbier

180 gr lange vingers

 

Bereiding:

 

Klop in een kom met een mixer de eidooiers met de poedersuiker in ca 5 minuten luchtig en bleek van kleur.

Schep er de mascarpone en kersen door.

Smelt in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie) de witte chocolade.

Haal de kom van het vuur en laat de chocolade iets afkoelen, meng de chocolade door het mascarponemengsel.

Schenk het bier in een bakje en doop hier lange vingers in.

Verdeel de koekjes over de bodem van de schaal.

Schenk er een beetje van het mascarponemengsel over en leg hier weer een laag in bier gedrenkte lange vingers bovenop.

Schenk de rest van het mascarponemengsel erover en zet de Tiramisu tot gebruik in de koelkast.