Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Witte chocolade Cheesecake met Aardbeien.(8-10 pers)
Nagerecht 11-4-2017
Ingrediënten:
200 gram Bastognekoeken 150 gram boter 500 ml slagroom 300 gram roomkaas (bv monchou), op kamertemperatuur 350 gram mascarpone 75 gram suiker Merg van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker 600 gram witte chocolade 500 gram aardbeien
Benodigdheden: Bakpapier Springvorm Mixer Beslagkom Koekenpan
Een heerlijke romige cheesecake met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien
Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken zeer fijn (bv in een keukenmachine of tussen `n theedoek tot fijne kruimels rollen met `n deegroller). Smelt de boter langzaam, op laag vuur, in `n koekenpan. Als de boter gesmolten is, de bastognekruimels toevoegen en goed mengen. Verdeel het mengsel daarna gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Goed aandrukken en gladmaken met de achterkant van een lepel. Zet `n grote pan met water op het vuur en breng tot net onder kookpunt. Hang hier een kleinere pan in en smelt daarin de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, de kleine pan uit de grote pan met water halen en de chocolade een beetje af laten koelen. Roer wel regelmatig even door. Maak moes van de helft van de aardbeien, bv door ze fijn te prakken en daarna door een zeef te doen, of in een keukenmachine. Eventueel kun je ook een lekkere jam gebruiken, zonder grote stukken. Doe de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille in een kom en klop met een mixer enkele minuten tot een glad mengsel. Voeg nu de gesmolten chocolade toe en klop dit door elkaar.