Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht maart 2022 (10 personen)

Gefrituurde groene asperges met dip

 

 

Ingrediënten

  • 5 ansjovisfilets
  • Sap van een halve citroen
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 eiwitten
  • 1000 gr groene asperges
  • 100 gr panko
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Zout en peper

 

 

 

Bereiding:

  • Wrijf de ansjovisfilets fijn door een zeef en meng ze met citroensap, mayonaise, knoflook en wat versgemalen peper
  • Klop in een diep bord de eiwitten los met een paar druppels water
  • Vul een ander bord met de panko
  • Maak de asperges schoon, verwijder het “kontje” en eventuele schubben
  • Zet een grote pan water op (minimaal 2 liter), breng aan de kook met wat zout en blancheer de asperges
  • Laat de asperges uitlekken, droog ze GOED af
  • Doe de dip in 10 schaaltjes
  • Haal de asperges door het eiwit en daarna door de panko
  • Frituur ze in een pan met olie tot ze goudbruin zijn
  • Verdeel de asperges zo snel mogelijk over 10 borden en serveer ze met de schaaltjes dip