Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

         Vegetarische sex on the plate(10pers)

Amuse/Voorgerecht 10.05.2016

 Ingrediënten voor 10 personen

 

Bereiding

  1. Snijd de courgette met een mandoline in lange dunne slierten zodat je daarvan een taartvormpje kan maken. Blancheer de slierten heel eventjes zodat ze gemakkelijk plooibaar zijn en smakelijker.
  2. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water en schrik ze onder koud water zodat je ze kan pellen. Snijd de tomaten in vier en haal de pitjes eruit.
  3. Leg de tomaten in een scheutje olijfolie met peper en zout en balsamico en laat eventjes trekken.
  4. Snijd de aubergine in dunne langwerpige repen en strooi er een beetje zout over. Laat even intrekken zodat het water uit de aubergine komt en dep af met een keukendoekje. Bak de aubergines goudbruin in een pan met wat boter en kruiden.
  5. Neem een bokaal witte bonen en giet deze af spoel daarna onder water het zetmeel weg. Warm witte bonen op in hete olijfolie en breng op smaak met de specerijen, peper, zout en knoflookpoeder.
  6. Als ze gaar zijn zet je er de mixer in en breng je nog meer op smaak met wat citroensap, olijfolie, een klein beetje groentebouillon en een scheutje plantaardige room indien gewenst.

Serveren

  1. Plaats een bedje puree van witte bonen op een groot wit bord en zet daarop het courgettetaartje.
  2. Maak een rond taartje van de courgette en leg daarin de tomaten op elkaar in het ringetje en op de puree van witte bonen.
  3. Op de tomaten komt het opgerolde aubergine schijfje en strooi je nog wat Panko (broodkruim) en vers gehakte groene kruiden.
  4. Een sausje van sojayoghurt met groene kruiden, sojasaus en ketchup is hier een heerlijke verfrissing bij.