Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 Amuse (10 personen)

Wentelteefjes met peer, blauwe kaas en La Trappe Quadrupel

11 oktober 2016

 Ingrediënten:

10 sneden donker rozijnenbrood

3 RIJPE peren, bij voorkeur Conference

400 gr Gorgonzola

5 el boter

2 eieren

1 dl volle melk

1 flesje La Trappe Quadrupel

 

Bereiding

  • Met een vormpje zo groot mogelijke rondjes uit de sneden brood steken.
  •  
  • Ei, melk en het bier in een mengkom doen en met de mixer een glad beslag
  • roeren.
  •  
  • Het beslag in een schaal schenken en de rondjes brood kort door het beslag
  • wentelen. Overtollig beslag afschudden.
  •                    
  • Boter in een pan met antiaanbaklaag verhitten en de rondjes brood om en om
  • bakken.
  •  
  • Warm houden en met een plakje rijpe peer en een plakje gorgonzola beleggen.
  •                     Zo snel mogelijk serveren om verkleuren van de peer tegen te gaan.
  • Presentatie: