Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Chokolade Flensjes

Nagerecht 13-9-2016

 


Ingrediënten:

150 g bloem

5 eieren

750 ml melk

gesmolten boter, om in te vetten

Voor de chocoladesaus:

4 eieren

6 repen chocolade

Poedersuiker

Vanillesuiker

zout

  

Voorbereiden:

 

Tip: Men bakt fijne dunne flensjes van een beslag dat tenminste een uur van te voren is klaargemaakt.

 

Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren en de melk. Giet het mengsel in het kuiltje van de bloem en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Dek de kom af met plasticfolie en laat hem 30 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor tot 120 °C.

Bereiden

Voor de Crêpes:

Zet een crêpe-pan of koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm in doorsnede op een gematigd vuur. Vet hem licht in met de gesmolten boter. Schenk 60 ml beslag in de pan en laat het gelijkmatig uitlopen over de bodem. Bak het beslag 1 minuut of tot het flensje aan de onderkant goudbruin is. Keer het flensje om en bak de andere kant 30 seconden. Haal het flensje uit de pan, leg hem in de oven en houd hem warm onder aluminiumfolie. Doe hetzelfde met het overige beslag tot je acht flensjes hebt.

 

Voor de chocoladesaus:

Klop in een schaaltjes twee eierdooiers met drie eetlepels poedersuiker tot schuim.

Laat drie repen chocolade in een glas melk smelten op het vuur en meng alles met vanillesuiker en e een snufje zout door elkaar.

Deze massa op een laag pitje roeren tot een dikke crème.

Bestrijk hiermee de flensjes en rol deze op.

 

Bestrooi met grove kristalsuiker, geraspte amandelen of pistache noten en serveer ze gloeiend heet.