Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow
Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow
Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow”©
  • Home
  • Nieuws
    • Kerstdiner 2022
    • Nieuwjaars Diner
    • Internetkoken 9 Juni
      • Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayonaise
      • Tonkatsu van kip met rijst en curry
      • Affogato-trifle
    • Internet koken wegens Corona maatregelen.
      • Recepten 12 Mei 2020
        • Spaghetti van Taugé met parmezaan en gepocheerd ei.
        • Gewokte asperges met scampis
        • Kaneelappel met crème Anglaise met Calvados en stroop
    • Workshop bij slagerij Le Jeune
    • Onze Burgemeester op Bezoek
    • Weekend Zeeland 2018
    • BBQ 2018
    • Weekend Zeeland
    • Workshop Sligro 2017
    • Workshop Sligro 4-2015
    • Workshop Sligro
    • wereldvoedseldag 2013
    • Carnaval 2013
  • Recepten
    • amuses
      • Burratini mit Tomatenpesto
      • Vorschmack Asjkenazisch
      • Balkenbrij met keukenstroop
      • Mousse van Parmezaan op Parmezaankrokantje
      • Patéballetjes in een gelei van Hoisin op Calvados/appelbodem (
      • Gerookte kwarteleitjes met kaviaar
      • Gillardeau oester sweet chili met gekarameliseerde pinda (Erik van Loo**)
      • Krokante Gambas met salade
      • Pakketje van zoetzure asperge met zalm
      • Koude bitterballen van Zalmrilette
      • Tartaar van zeebaars
      • Crunchy Gamba’s in kokosjasje
      • Zalm in droparoma’s
      • Kip Tonato
      • Pikaballetjes
      • Geitenkaas, Gandaham en Abrikozen
      • Gerookte zalm met crème van ei
      • Zalmrolletjes met garnaal
      • Witlof met ansjovis
      • Gesponnen Parmezaan
      • Brick met ei en tonijn
      • Crostini di fegato alla Toscana
      • Escargots à la Bourguignonne
      • Gegratineerde platte oesters in champ.saus
      • Kerrieroom met garnalen en espuma van asperges 12 maart 2019
      • Harry’s wereldberoemde Nierbroodje
      • Kipkoekjes met Creoolse saus
      • Ansjovis in 't Groen
      • Scampi in Kataifi
      • Gekaramelliseerde scampi’s
      • Full Scottish Breakfast
      • Cocktail van nieuwe haring
      • AUMÔNIÈRE
      • Amuse met parmaham
      • Parmezaankoekje met bieslook, zure room en garnalen
      • bloemkoolroom met spekjes
      • Brood tapas
      • Toastje van geroosterde peperkoek met foie gras
      • Eendenborst met mangochutney
      • Cocktail van nieuwe haring
      • Amuse van gerookte paling met Rivierkreeftjes
      • Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
      • Foie Gras Balletjes
      • Blini's met zalm en kaviaar
      • Gruyèrecake amuse met oesterblad & passievrucht
      • lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Spiesje met Eendenborst
      • Amuse Americain
      • Gegratineerde Oesters met champagne
      • Wentelteefje met peer en la Trappe Quadrupel
      • Warme zalmbroodjes
      • Gegrilde St.Jacobsmosselen
      • Brood met in bier gesmolten kaas
      • Amuse met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Warme oester in champagneboter
      • Rosbiefroosjes met merikswortelsaus
      • Mousse van ham met port
      • Hamburger van garnalen met zoetzure groenten.
      • Pangsit Goreng
      • Asperge Roomsoep
      • Falafel met hummus en bietendip
      • Gamba speciaal
      • Avocadobavarois
      • Krokante ravioli van krab en appel
      • Carpaccio met truffeldressing
      • Amuse van kalfsfilet en kwartelei
      • Tartaar van Tonijn
      • Pastijtje met Duivenborst
      • pate brulee lepelhapje
      • lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Spiesje met Eendenborst
      • Tortilla met gerookte zalm
      • Gewokte asperges met scampi’s
      • langoustines in filodeeg met basilicum
      • gefrituurde scampi's met tartaarsaus
      • Garnalenballetje met gefrituurde peterselie
      • Mosselen met een sauce hollandaise
      • Garnalenspiesje
      • Cocktail van gerookte paling met honingvinaigrette en dille
      • tonijntartaar
      • eipotje met hollandse garnalen en kruiden
      • Amuse van gerookte paling met hollandse garnalen
    • Soepen
      • Cappuccino van witlof met Roquefort en gebrande hazelnoot
      • Romige bloemkoolsoep met bacon gremolata
      • Soep van Rucola en Blauwe kaas
      • Antiliaanse Pindasoep
      • Gepofte knoflooksoep met verse ananas en geroosterde pijnboompitten
      • Vichyssoise Les Halles (naar Anthony Bourdain)
      • Bisque van rivierkreeftjes
      • Soto Ajam
      • Cullen Skink
      • Prei-witlofsoep met zalmforel
      • Soupe au Pistou
      • Knoflook kaassoep
      • Waterkerssoep met oester
      • Biersoepje met gekarameliseerde ui
      • Glaasje met velouté van paddenstoelen en melkschuim
      • Koude amandel-knoflooksoep met druiven
      • Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
      • Duivensoep met kervel
      • Pastinaaksoepje met gerookte paling
      • Spinazie/kokossoep met een krokant eitje
      • Wildbouillon met cantharellen.
    • Voorgerechten
      • Eierschwammerltartar met pochiertem ei
      • Gehackte Leber
      • Elzasser zalmtoast
      • Gegrilde prei met bruine botersaus en hazelnoot
      • Witlofsalade met radicchio en gerookte eendenborst
      • Hartige pannenkoek met tartaar
      • Gerookte paling met zoetzure bietensalade, groene appel en zure room
      • Crème van kippenlever met een frisse salade van witlof en appel
      • Asperges met kokos en tonkaboon, Kreeftstaart met dashi-boter
      • Gefrituurde groene asperges met dip
      • Viskoekjes uit Goa (makkelijke versie)
      • Churrasco met chimmi churri
      • Kalfstartaar met Hollandse garnalen en kokkels
      • Groentemuffins
      • Steak tartare van ossenworst
      • Gentse waterzooi met kip
      • Toast met een remoulade van rundermuis
      • Gevulde appeltjes met olijfolie-ijs
      • Pasteitje met Groenteragout
      • Cocktail van asperges en peer.
      • Mosselsoep met zacht gegaarde Kabeljauw
      • Huzarensalade
      • Wraps met Po’ Boy garnalenvulling
      • Prélude au Garage
      • Spaghetti van asperge met romige hamsaus
      • Eggs Benedict
      • Ceviche van coquille met passievrucht
      • Praline van tongfilet met gedroogde hesp
      • Tonijntartaar met avocado en daikon
      • Portobello Antoine
      • Scheermessen met groene tomaten en frambozendressing
      • Tilburgse mosterdsoep met kaasbitterballen
      • Zalmtartaar met gemarineerde asperges
      • Gamba met Mangotartaar
      • Grote Chinese garnalen met Thaise rijst en kreeftensaus
      • Bierpastei van haas en La Trappe Dubbel
      • Tarbot met gebakken oesters , kaviaar en hollandaise saus
      • Vegetarische sex on the plate
      • Crostini met asperges en scampi
      • Forelfilet met Sabayon
      • Crostini met boerenkool en pompoen
      • Bonbon van paling en gerookte
      • Tongscharfilet met saffraansaus en aardappelmousseline
      • Langoustine, quinoa, komkommer & shiso
      • viskoekjes met tomatensaus
      • Asperges met St. Jacobsmosselen
      • Zalmtartaar met mierikswortelroom
      • kabeljauw, garnalen en nantuasaus
      • Tartaar van kalf met avocadocrème
      • Herten carpaccio
      • Tompoes van kwartelfilet, met witlof, pasta en mosterdsaus
      • Tong met fettucini en citrusmousseline
      • Grote Chinese garnalen
      • Flan van asperges, gefrituurde oester, gepocheerd ei, aspergeroom en kaviaar
      • Zeeduivel op een romig bloemkoolzalfje
      • Geschroeide tonijn, asperges, lamsoor en truffel-aïoli
      • paling met kruidkoek
      • Gebakken zwezerik met witlof, portsaus en gratin van knolselderij
      • Salade van Eendenborst
      • st.Jacobsschelpen met Noilly Pratsaus
      • Aspergemousse met hollandse garnalen
      • Kwartelfilets met gesmoorde kwartelpootjes en saus
      • Coquilles met een dressing van lente-uiolie
      • Coquilles met catharellen
      • Eendenborst in balsamico-vinaigrette
    • Tussengerecht en/of Voorgerecht
      • Demi-ijs van asperges en ham met een baconcrumble
      • Bietensalade
      • Ceviche van coquilles met gedroogde tomaat, radijs en dille
    • Sorbets
      • Citroensorbet
      • Sorbet van Parmezaanse kaas
      • Appelsorbet met whiskysabayon
      • Kweeperen sorbet
      • Appelsorbet
    • Hoofdgerechten
      • Gefüllte Rindsroulade mit Bergekäsepüree
      • Fesenjan Perzische keuken
      • Choucroute d’ Alsace
      • Stamppotje van knolselderij, spruiten en kastanjes met speklapjes en beurre noisette met salie
      • Medaillons van wild zwijn
      • Tournedos met Bearnaisesaus, gebakken aardappelen en wortelsalade
      • Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaakpuree (Jacob Jan Boerma ***)
      • Deense crispy pork met peterseliesaus
      • Asperges met kokos en tonkaboon, Kreeftstaart met dashi-boter
      • Provençaalse vleesrolletjes met Tian
      • Sous-vide gegaarde zalm in prei-olie
      • Notenpulao Basisgerecht
        • Gebakken aubergines met lente ui (Bharta)
        • Vindaloo Varkensvlees
        • zoetzure Ananas
      • Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en spruitjes fondant
      • Kalfszwezerik gepaneerd met sinaasappelkruim
      • Filet Mignon
      • Caribische Garnalencurry met Coconut Rice
      • Lamsbout met ansjovis en peterseliedressing
      • Mocroburger met garnituur
      • Hete bliksem met klassiek gegaarde kalfssukade
      • Tarbot, gegaard in geklaarde boter, met krieltjes en groene asperges
      • Sous-vide gegaarde hertenfilet met VOC-kruiden, salade van knolselderij en appel, aardappelscones en
      • Ossenhaas met Ras el Hanoutsaus, Pommes Fondant en Mama’s salade
      • Polpettone con salsa di pomodoro con Uova Zuccate
      • Margret de Canard
      • Halve gebakken kreeft met champagne
      • Procureur met selderijpuree en noten
      • Hoofdgerecht Snack-bar/Cafetaria
        • Frikandel
        • Kipknots / Lihanboutje
        • Mexicano
        • “Friet” (Patates frites)
      • Gumbo
      • Scharrel Entrecote met wodka tomaatjes en bearnaisesaus
      • Nasi Campur (Nasi Rames)
        • Atjar Ketimoen
        • Gado Gado
        • Sambal Goreng Boontjes
        • Saté Toesoek Babi met Katjang saus
        • Nasi Koening
      • Paella met Socarrat
      • Robert Burns Haggis
      • Ris de Veau (kalfszwezerik en niertjes) met boerenbrood
      • Asperges a la Flamande met zalm en krieltjes
      • Struisvogelbiefstukjes met bonbon van groene kool en aardappelpoffertjes
      • Gerookte heilbotfilet met kokkels en langoustines
      • Roast van Reebout
      • Gegrilde zeebaars met kokoscurry
      • Hertenzadel met hertenbitterbal
      • Gebraden procureur met garnituur
      • Nage van mosselen & coquilles met krabtoast
      • Parelgortrisotto met gefrituurde asperges
      • Kalfszwezerik met mergelpaddenstoelen en basilicumsalsa
      • Biefstuk Stroganoff
      • Hazenrug met krab en wildsaus met chokolade
      • Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
      • Merquez met Couscous en Ratatouille
      • Mosselen in la trappe dubbel
      • Gevuld ribstuk
      • Tongrolletjes met asperges
      • lamskoteletten met vruchtensalsa
      • Granalen in Tempura met gepocheerde zalm
      • Stoofpotje van rundvlees met rood bier.
      • Chili con carne met rijst en salade
      • Hertenbiefstuk met amandelroomsaus
      • Ragout van konijn met pruimedanten
      • Wilde eendenborst met bosbessensaus
      • SATÉ KAMBING MADURA
      • Gebraden lamsrack met asperges en honing/thymsaus
      • Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen
      • Mozaïek van Runder- en Kalfshaas
      • Lamsracks met gebakken bospaddenstoelen
      • Coq au vin met witlofsalade
      • Diamanthaas ingerold met een gevogeltefarce
      • Canard a l'Orange
      • Hertenbiefstuk met pastinaak
      • Hazenrugfilet met port/chocoladesaus, spruitjes, bospaddenstoelen en knolselderijpuree.
      • Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
      • Asperges met zwezerik en mousselinesaus
      • Lamsfilet met sinaasappelsausje
      • Kwartel op de brouwmeesterswijze
      • Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst
      • Wiener schnitzel met garnituur
      • Côte à l’os met portsaus, ’n gefrituurd aardappelballetje en diverse groenten.
      • Tongschar op z’n Oostendes
      • Entrecote met rode wijnsaus en snijboontjes
      • Asperges met puree en lamsvlees
      • Coniglio con olive nere (Konijn met zwarte olijven)
      • Eendenborst met kriekensaus
      • Geroosterde zeebaars met Rode uiencompote
      • kalfswang op een zalfje van knolselderij.
      • Wildzwijn tournedos met portsaus en garnituur.
      • Ribkarbonade met soubisesaus, Mittelbergheim aardappelen en gegratineerd brussels lof
    • Nagerechten
      • Kaiserschmarrn mit Zwetschgenröster
      • Vruchten crumble met walnoten
      • Baba au rhum
      • Tiramisu van Hollandse stroopwafels
      • Gepocheerde peer met Gorgonzolamousse
      • Sabayon met hartige aardbeien
      • Tiramisu affogato
      • Yoghurt met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango
      • Asperge-ijs met hazelnoot, amandel en sinaasappel
      • Mousse van brie met cranberry-portsaus
      • Gepocheerde peer met roomijs van vijg en amandel
      • Koffiemousse met tahin-chocoladesaus
      • Gepocheerde peertjes met saffraan, notencrumble en amandelijs
      • Wentelteefjes met basilicumkogels
      • Gegrilde en geflambeerde ananas met rumijs
      • Tiramisu met Poche crema
      • Knapzakjes van Rochebaron, appel en abrikoos
      • Kokoscrème met blauwe bessen
      • Koffiedessert met slagroom
      • Banana Splash
      • Poire Belle Hélène
      • Millefeuille van kaneelwarka Flinterdun kaneeldeeg met mascarponecrème en fruit
      • Tiramisu
      • Sabayon van Prosecco met zomerfruit
      • Normandische appeltaart met calvados
      • Appelsorbet/Calvados
      • Sinaasappel bavarois
      • Bananenmilkshake
      • Bananas Foster
      • Pavlova's met fruit en griekse yoghurt
      • KOEÉ LAPIS (spekkoek, kruidige twee kleurencake)
      • wafels met karnemelkijs en gekonfijte druiven
      • Cranachan
      • Zomeravondcompositie
      • Aspergebavarois met frambozen
      • Gebraden ananas met ijs en karamelsaus
      • Gruyère éclair gevuld met ricotta, dragon en crispy spek
      • Loempia van roomkaas met aardbeiensaus
      • Advocaattrifle met salted caramel fudge
      • Gepofte appels met bitterkoekjes en ijs
      • Calvados parfait met gekarameliseerde appeltjes en blauwe bessen
      • Limoncello dessert
      • Crèma Catalane
      • Witte chokolade cheesecake met aardbeien.
      • Malakoff-pudding
      • flensjes Korsakow
      • Limoncello Semifreddo
      • Romanov Pavlova Korsakow
      • Provencaalse aardbeien met een mousse van witte chocolade
      • Peren in Bockbier met bierparfait
      • Chokolade Flensjes
      • Erotische Chocolade Aardbeien
      • Zoete cannelloni van geitenkaas
      • Karamelflan met italiaans peertje
      • Tiramisu op zijn Vlaams
      • Volle melkchocolade met rum en marshmallow
      • Hazelnootparfait
      • Camembert met karamelsaus van rode port
      • Omelet van pure chocolade met slagroom
      • Baba met limoncello
      • TAGOPHAGTONG (POMPOENCRÈME
      • Taartje van aardbeienmousse met ijs
      • Muhallabieh
      • Hollandse kaasterrine
      • Chocoladerisotto met Amarula
      • Ile Flottante (Sneeuwballen)
      • Gemarineerde ananas, chocolademousse en ’n bolletje vanille ijs.
      • hazelnootparfait met bijgerechten
      • Calvadosparfait met gecaram.appeltjes en blauwe bessen
      • Chocolademousse met yoghurtijs en veenbessencompote
      • Romanoff Pavlova Korsakow
      • Mascarponemousse met aardbeien
      • Asperge-ijs met fruitmelange
      • Umerbavarois met sinaasappelsap
      • amaretto creme brulee
      • Kaisersmarren met appelstroop-ijsmousse
      • Honing-sinaasappelijs met een Bonbon van gedroogde vruchten
      • Amandelpudding in moscovisch gebak met amarattosabayon
      • Kaiserschmarrensalat mit Rumtopf Früchten
      • Pannacotta met eau de limoncello en sorbet van rood
      • Gecaramelliseerde asperges met roomijs en aardbeien
      • Dolci
      • Millefeuille met mokkacreme en hazelnoten
      • Ananas Flambee
      • flensjes Korsakow
      • Gepocheerde peren met marsala en zabaglione
      • Variaties van mokkakoffie, sterk romig en ijsgekoeld
    • Bijgerechten
      • Basmati rijst met Orso
      • Uiensiroop
      • Court Bouillon
      • De Sauzen
      • Remouladesaus
      • Cajun Kruidenmix
      • Limoencurd
      • Specerijenmix voor wild
      • Wilde rijst Risotto
      • Vanille-ijs recept
      • Recept Mango chutney
      • Pommes duchesse
      • Visbouillon (-fond) (-fumet)
      • NAMJINDÄNG ( PANGSIT CHILI SAUS)
      • Pindasaus
      • Nasi Putti
      • GADO-GADO
      • Lavendelijs (8 p)
      • Spinaziesalade met dadels en amandelen
      • Basis roomijs
      • Banketbakkersroom
      • Boterroom
      • Ganache
  • Verslagen van kookavonden
    • Nieuw lid
    • Ad en Ewald
    • Asperges
    • Verlaat Nieuwjaars diner
    • Gremolata of chipolata
    • Corona achter ons?
    • mondkapjes en ontsmettingsmiddelen
    • Virtueel Koken
    • Lekker gewoon uit Loon
    • Sommelier
    • Het moet op
    • Een Marokkaanse maaltijd
    • een Grote Veer
    • Slakken-wassers
    • Het is tijd...
    • Slagroomspuit
    • Cafetaria-sfeertje
    • Kreodelahitie
    • de Durfal
    • Hoog Bezoek
    • Schotse Maaltijd
    • zwezerik
    • Rekenfoutje
    • proeve van bekwaamheid
    • Tafellakens
    • Aanpassingsproblemen
    • De Mussenberg
    • Het luikje
    • Stokbrood
    • Hoogtepunt
    • Men lene een ei.....
    • Je tante van 94
    • Redders in de nood
    • Labyrint
    • Ambouchure
    • Provence
  • Foto's
    • foto's uit het verleden.
    • Kerstdiner 2018
    • Kerstdiner 2017
    • carnaval 2014
    • Carnaval 2012
    • Carnaval 2011
    • Carnaval 2010
  • Favoriete gerechten
    • Paling met Kruidkoek
    • Prelude au Garage
    • Paling in 't groen-Hof van Cleve style
    • Flensjes Korsakow
  • Links
    • Mattipatatti
    • Jammie met Sammie
    • Lekker gewoon uit Loon
    • cafe de kiosk
    • Asperge Boerderij Udenhout
  • Klup Korsakow op social media
  • Overzicht van alle pagina's
  • Huish. Reglement
  • Kookpraatje
    • Kookpraatje maart 2023
    • Kookpraatje februari 2023
    • Kookpraatje Januari 2023
    • Kookpraatje November
    • Kookpraatje Oktober
    • Kookpraatje sept 2022
    • Kookpraatje Juni 2022
    • Kookpraatje Mei 2022
    • Kookpraatje April 1922
    • kookpraatje Maart
    • Kookpraatje februari 2022
    • Kookpraatje november 2021
    • Kookpraatje oktober 2021
    • Kookpraatje bij menu september 2021
    • Kookpraatje Juni 2021
    • December 2020
    • Kookpraatje september 2020
    • Kookpraatje Juni 2020
    • Kookpraatje Mei 2020
    • Kookpraatje Maart 2020
    • Kookpraatje februari 2020
    • Kookpraatje januari 2020
    • Kookpraatje november 2019
    • Kookpraatje oktober 2019
    • Kookpraatje september 2019
    • kookpraatje Juni 2019
    • Kookpraatje Mei 2019
    • Kookpraatje April 2019
    • Kookpraatje maart 2019
    • Kookpraatje februari 2019
    • Kookpraatje januari 2019
    • Kookpraatje bij kerstmenu 2018
    • Kookpraatje November 2018
    • kookpraatje oktober 2018
    • kookavond september 2018
    • Kookpraatje Juni 2018
    • Kookpraatje Mei 2018
    • kookpraatje april 2018
  • Wijnadvies v.d. Maand
    • Wijnpraatje bij menu Mei..
    • Wijnadvies maand april
    • wijnadvies v.d. maand maart.
    • Wijnpraatje Februari
    • Wijnadvies v.d. maand september/21
    • Wijnadvies juni 2021
    • Wijnadvies september 2020
    • wijnadvies bij menu 9 Juni 2020
  • Zoeken
© 2012 - 2023 Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow