Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Bijgerecht november 2021 (10 personen)

Gebakken aubergines met lente ui (Bharta)

 

 

Ingrediënten:

  • 4 grote aubergines
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel zwart mosterdzaad
  • 1 bos lente-ui, fijngehakt
  • 200 gr champignons, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 2 blikken van 400 gr tomatenblokjes
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1 verse rode chilipeper, fijngehakt

 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Prik de aubergines rondom in met een vork en bestrijk ze met olie
  • Bak ze 30 tot 35 minuten in de oven, tot ze gaar zijn
  • Verwarm de overgebleven olie in een pan en bak het mosterdzaad 2 minuten tot het begint te “springen”.
  • Voeg de uien, champignons, knoflook en chilipeper toe en bak alles 5 minuten.
  • Voeg dan chilipoeder, komijn, koriander, kurkuma en zout toe en bak nog 4 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen.
  • Snijd de (afgekoelde) aubergines overlangs doormidden en verwijder het zachte vruchtvlees met een lepel.
  • Doe dit in een schaal en prak het tot het een grove struktuur heeft.
  • Voeg de aubergines en de koriander toe aan de saus.
  • Breng aan de kook en laat de saus indikken.