Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht mei 2020 (2 personen)

Spaghetti van taugé met Parmezaan en gepocheerd ei

 

 

Spaghetti van taugé

  • 200 gram taugé
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 25 gr olijfolie
  • 10 ml citroensap
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

 

Kruidenolie

  • ½ bos verse basilicum
  • ½ bos platte peterselie
  • 2 takjes dragon
  • 25 ml olijfolie

 

  • 2 eieren

 

 

 

 

 

Roer een emulsie van olijfolie, citroensap en Parmezaanse kaas. Zet apart.

 

Pluk de kruiden en blancheer ze enkele seconden in (veel!) kokend water.

Koel ze direct terug op ijswater!

Knijp de kruiden goed uit, snijd ze grof en blender met de olijfolie tot de kruiden helemaal fijn zijn.

Giet het mengsel door een zeef en vang de olie op.

 

Fruit de knoflook en de rode peper zachtjes in wat olijfolie.

Voeg de taugé toe en fruit mee. Zorg dat de taugé knapperig blijft!

Haal van het vuur en roer er de emulsie van Parmezaanse kaas door.

 

Pocheer de eieren 3 tot 5 minuten en laat uitlekken. Doe dit zo kort mogelijk voor het uitserveren. Maak de borden vast op, zodat je alleen de eieren er nog op hoeft te leggen.

 

Leg de warme spaghetti in diepe borden.

Plaats hier een gepocheerd ei op.

Garneer af met verse basilicum en kruidenolie.