Aspergemousse met hollandse garnalen

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Toastje met asperge en krab/dille mayonaise(10p)

11-06-2013

Amuse

 


Ingrediënten:

30 aspergepuntjes

 8 sneetjes casinobrood wit

50 gr roomboter

 2½ dl mayonaise (zie basisrecept)

250 gr krabvlees (echte)

2 bos dille

zout/peper/cayennepeper

 bereiding:

Gaar de aspergepuntjes (van het nagerecht) beetgaar in het aspergenat van het hoofdgerecht.(ca 4 minuten). Haal ze uit het vocht en laat op keukenpapier afkoelen.

 Laat de roomboter zacht worden. Steek met een ring van 4 cm doorsnee of met een borrelglaasje uit elke casinoboterham 4 rondjes. Besmeer beide kanten van de rondjes met roomboter, leg alle rondjes op een bakplaat en schuif in een voorverwarmde oven van 140 graden. Na circa 6 minuten omdraaien en nog circa 6 minuten laten bakken. Zodra ze lichtbruin zijn uit de oven halen en af laten koelen.

 Maak zelf mayonaise (veel lekkerder). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Op het laatste moment 2 vingerhoedjes lauw water erbij geeft een nog mooier resultaat. Ontdoe de krab van baleinen en harde stukjes (vingergevoel) en hak deze fijn. Meng de krab met de mayonaise en breng eventueel op smaak met zout, peper of wat cayennepeper (voorzichtig). Neem van de dille 30 mooie topjes voor de garnering later en hak de rest ragfijn. Meng ook dit beetje voor beetje door de mayonaise tot je de smaak goed vind. Proeven is een schone zaak!!

 Neem 30 toastjes, besmeer ze ruim met de krabmayonaise. Leg er een aspergepuntje op en garneer af met een topje dille.