Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Bijgerecht februari 2023 (10 personen)
Basmatirijst met Orzo
Oorspronkelijk Sefardisch, aangepast door Ottolenghi
Ingrediënten
- 250 gr basmatirijst
- Flinke klont roomboter
- 1 eetlepel olie
- 85 gram Orzo (pasta)
- 6 dl kippenbouillon (van blok)
- 1 theelepel zout
Bereiding:
- Was de rijst goed, tot er schoon water af komt
- Zet de rijst dan 30 minuten in royaal koud water en laat daarna goed uitlekken
- Verhit de boter in een flinke pan (de rijst zet uit!)
- Bak de orzo in de boter tot de korrels donkerbruin zijn (dit gaat snel!)
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook
- Laat dit 3 minuten koken
- Voeg de uitgelekte rijst en het zout toe en breng alles weer aan de kook, roer goed
- Laat alles vervolgens 15 minuten op heel laag vuur koken. DE PAN NIET OPENEN!
- Neem de pan van het vuur, haal de deksel eraf en leg er snel een schone, droge theedoek over
- Zet het deksel boven op de theedoek en laat alles 10 minuten staan
- Maal, voor het opdienen, de rijst los met een vork.