Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Bijgerecht februari 2023 (10 personen)

Basmatirijst met Orzo

Oorspronkelijk Sefardisch, aangepast door Ottolenghi

 

 

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • Flinke klont roomboter
  • 1 eetlepel olie
  • 85 gram Orzo (pasta)
  • 6 dl kippenbouillon (van blok)
  • 1 theelepel zout

 

 



Bereiding:

  • Was de rijst goed, tot er schoon water af komt
  • Zet de rijst dan 30 minuten in royaal koud water en laat daarna goed uitlekken
  • Verhit de boter in een flinke pan (de rijst zet uit!)
  • Bak de orzo in de boter tot de korrels donkerbruin zijn (dit gaat snel!)
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook
  • Laat dit 3 minuten koken
  • Voeg de uitgelekte rijst en het zout toe en breng alles weer aan de kook, roer goed
  • Laat alles vervolgens 15 minuten op heel laag vuur koken. DE PAN NIET OPENEN!
  • Neem de pan van het vuur, haal de deksel eraf en leg er snel een schone, droge theedoek over
  • Zet het deksel boven op de theedoek en laat alles 10 minuten staan
  • Maal, voor het opdienen, de rijst los met een vork.