Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Voorgerecht oktober 2022 (10 personen)

Witlofsalade met radicchio en gerookte eendenborst

 

 

 

Ingrediënten

  • 400 gr gerookte eendenborst
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 stronkje Radicchio
  • Sap van 2 limoenen
  • 4 stronkjes witlof
  • 3 speculaasjes
  • Sesamolie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

 

Bereiding

 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Leg de kerstomaatjes (met kroontje) in een ovenschaal.
  • Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout
  • Zet de tomaatjes 5 minuten in de hete oven. Laat ze daarna afkoelen

 

  • Roer een vinaigrette van de sesamolie en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout
  • Snij de witlof en radicchio in reepjes/stukjes en maak aan met de vinaigrette
  • Snijd de eendenborst in mooie reepjes

 

  • Verdeel de salade over 10 bordjes
  • Werk de salade af met de plakjes eendenborst en de kerstomaatjes
  • Doe de speculaasjes in een plastic zak en sla ze tot een fijne kruim
  • Verdeel wat van dit kruim over de salades