Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht oktober 2022 (10 personen)
Witlofsalade met radicchio en gerookte eendenborst
Ingrediënten
- 400 gr gerookte eendenborst
- 1 bakje kerstomaten
- 1 stronkje Radicchio
- Sap van 2 limoenen
- 4 stronkjes witlof
- 3 speculaasjes
- Sesamolie
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de kerstomaatjes (met kroontje) in een ovenschaal.
- Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout
- Zet de tomaatjes 5 minuten in de hete oven. Laat ze daarna afkoelen
- Roer een vinaigrette van de sesamolie en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout
- Snij de witlof en radicchio in reepjes/stukjes en maak aan met de vinaigrette
- Snijd de eendenborst in mooie reepjes
- Verdeel de salade over 10 bordjes
- Werk de salade af met de plakjes eendenborst en de kerstomaatjes
- Doe de speculaasjes in een plastic zak en sla ze tot een fijne kruim
- Verdeel wat van dit kruim over de salades