Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht februari 2020 (12 personen)

Groentemuffins

 

 

Muffins

  • 1 hele broccoli of 2 stronken
  • 1 ui
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 8 eiwitten (van het hoofdgerecht)
  • 2 hele eieren
  • 150 gr geraspte harde geitenkaas
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 3 el amandelschaafsel

 

Verder nodig

  • Muffinbakplaat voor 12 muffins (brengt Herman mee)
  • Zak gemengde slasoorten

 

  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Zout en peper

 

Muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de muffinvorm in met olie, of gebruik een siliconenvorm

 

Snijd de ui heel fijn en fruit deze zachtjes aan in wat roomboter, doe daarna in een kom.

Was de broccoli en snijd deze in zo klein mogelijke roosjes, voeg deze bij de gefruite ui in de kom.

Snijd de zongedroogde tomaatjes zo fijn mogelijk en voeg ook toe aan de kom.

Klop de eiwitten samen met de eieren los en voeg ook toe aan de kom.

Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden, amandelschaafsel, geraspte kaas en peper en zout toe.

Schep dit geheel goed door elkaar, zodat alles goed verdeeld is.

Verdeel het mengsel over de 12 muffinvormpjes.

 

Zet dit in de voorverwarmde over en bak 30 minuten. Prik met een houten stokje in een van de muffins: als dit er schoon en droog uitkomt zijn de muffins gaar.

Maak intussen de sla aan met wat olijfolie.

 

Opbouw

Leg de warme muffins op een bordje en garneer af met wat gemengde sla.